Tandrem og taktkæde

I dag er bilen for mange en nødvendighed for at de kan få enderne til at hænge sammen og de vil have svært ved at kunne undvære bilen, selv i få dage. Det er derfor vigtigt løbende at sikre sig, at bilen fungere som den skal og nødvendige dele skiftes ud når det er nødvendigt. 

En af de vigtigste ting din bils motor har brug for er tandrem og taktkæde. Dvs. som regel har den en af tingene. Nyere biler har en taktkæde, mens tandrem er blevet brugt tidligere. Du er ikke i tvivl om, når dit tandrem er gået og for længst skulle have været skiftet. Motoren vil larme noget så forfærdeligt, at du straks vil køre til din automekaniker. 

Uanset om din bil har en tandrem eller en taktkæde er funktionen den sammen. Den skal drive knaktakslen, der søger for at bilens motor stempler kommer i den rigtige rækkefølge. Levetiden på en takskæde er dog noget længere end på en tandrem og kræver mindre vedligeholdelse. 

Hvornår bør en tandrem eller en taktkæde udskiftes?

Som nævnt holder en taktkæde længere end en tandrem, men det handler for begges vedkommende om, hvor mange kilometer bilen har kørt. Som en god tommelfingerregel bør en tandrem udskiftes, når bilen har kørt omkring 60-80.000 km. 

Helt så enkelt er det ikke når det drejer sig om en taktkæde, men den vil larme når det er tid til at den skal udskiftes. Du vil sjældent være i tvivl, men få alligevel dit autoværksted til at tjekke jævnligt, når de alligevel har bilen. 

Uanset om din bil har en tandrem eller en taktkæde, er den vigtigt for din bils tilstand. Hvis du sørger for at tandremmen eller taktkæden er i orden, vil det kunne forlænge dit bils motors levetid.

Selvom tandremmen eller taktkæden i sig selv er en lille enkelt reservedel, en tandrem er f.eks., en blød sort gummirem er det en kompliceret og tidskrævende opgave og bør kun udføres af en professionel og uddannet automekaniker. Derved sikre du dig at det bliver gjort korrekt og at din bils motor ikke har taget skade og du vil hurtig have din bil retur.