Dan dig et overblik over de forskellige forbrugslån

Markedet for forbrugslån er idag enormt og det er blevet nemmere og billigere at tage et forbrugslån. Derfor kan det også være svært at få en oversigt over de forskellige forbrugslån. De seneste par år er der kommet en del hjemmesider, der tilbyder den service at komme med en forbrugslån oversigt og derfor gøre det nemmere for en forbruger at gennemskue markedet og samtidig få et billigt lån. Samtidig tilbyder hjemmesiderne den service at du kan indtaste dine oplysninger og så få 3 steder de efter deres mening ville være et godt sted at sende en låneansøgning.

Flere former for forbrugslån

Der findes i dag flere former for forbrugslån. Du kan tage et online lån på få tusinde kroner, hvor der typisk ikke bliver bedt om sikkerhed eller dokumentation. Her vil der også være en kort tilbagebetalingsfrist på et par måneder. En anden form for forbrugslån der er vundet frem de senere år er at det er muligt at tage et lån i butikken. Det kan f.eks. være i en køkkenbutik men også det lokale supermarked. Denne form for lån har en lidt længere betalingsfrist og det er også typisk større lån. Alt afhængig af hvor stort beløbet er vil der typisk blive bedt om dokumentation. Som regel i form for lønsedler. Nogle af disse lån tilbyder en rentefri periode og her kan man som regel få et gratis lån, hvis man ser bort fra oprettelsesgebyret, hvis man kan betale lånet tilbage indenfor den rentefriperiode. Man skal dog være opmærksom på at det kan være dyrt at misligeholde lånet, da det er her låneudbyderen tjener sine penge.

Indtil for kort tid siden har det primært være store butikker, der har haft den service at tilbyde finansering, men på det seneste er også de mindre webbutikker kommet med og kan i dag tilbyde lån i stedet for kontantbetaling.

Husk et budget

Husk at lægge et budget for at sikre dig, at du har penge til at tilbagebetale dit lån. Vær også realistisk og ikke sætte dig alt for stramt. Det er ikke sjovt i månedsvis at være uden penge og det kan være fristende at tage et nyt lån, så der kommer luft i budgettet.