To gode råd til sundere negle

Det er en hård tid at passe på sine negle i. Med alt den her vind og vejr og de koldere og koldere temperaturer, så er det at gå udenfor efterhånden et minefelt til at få flossede neglerødder og grimme negle. 

Men hvad kan man som pige gøre, hvis man står og gerne vil have flotte negle hele vinteren over? Det bedste råd herfra er at forebygge det, så du aldrig kommer derud. Det der er med negle, er at de ikke vokser mere end en tiendedel af en milimeter om dagen. Det betyder at det vil tage dig omkring et halvt år at gro en helt ny negl – og det er ret lang tid at skulle rende rundt med grimme negle på enten dine hænder eller dine fødder.

Jeg har skriblet et par gode råd sammen til dig om hvordan du allerbedst kan passe på dine negle, så du (og de) altid står helt skartp.

Råd #1 – Hold dem under kontrol

Hvis du normaltvis har korte negle, men de er begyndt at blive lidt lange herover vinteren, så er første trin at klippe dem ned til en god og fin længde (efterlad eventuelt lige en halv centimeter til neglefilen). Et ekstra godt tip er desuden at klippe i bitte små dele fra den ene side af neglen til den anden – hvis du bare tager en stor luns, kan det i værste fald svække styrken på din negl. 

Næste trin kan du næsten regne ud, du skal i gang med neglefilen! Her er det vigtigt at du finder en fin (så fin som overhovedet muligt) neglefil. Hvis du er ekstra god finder du også en fil af glasfiber – de er blide og effektive. 

Sidst bør du huske at våde negle er skrøbelige negle, gør derfor ikke overstående, når du lige har været i bad.

Råd #2 – Stor no-go til at hive i rødderne

Dette gælder mere som et universalt livsråd end et til negleentusiasterne. Du må aldrig nogensinde begynde at hive i løse neglestykker eller neglerødder. For det første gør det vildt ondt og du vil få et sår. For det andet river du levende væv af, som kunne have blevet til flotte nye negle.

Negle er en utroligt delikat lille ting vi render rundt med, og alt for mange forstår ikke hvor let det egentligt er, at få flotte og sunde negle. Følger du de to overstående råd er du i hvertfald godt på vej.