Bør du selv stå for salget af din bolig?

Der er efterhånden flere og flere danskere der vælger at selv stå for salget af deres bolig. Takket været internettet er det efterhånden blevet nemmere og nemmere at selv markedsføre salget af sit hus, og vælger man at gøre sådan har man potentielt også mange penge at spare på ejendomsmælgeren.

Der er dog et par gode overvejelser som alle der står midt i salg af bolig bør overveje før det vælger at lave selvsalg af bolig. Du finder et par overvejelser og et enkelt godt råd herunder.

Har du tid til det?

Det er ikke alle mennesker der har tiden til at stå for at sælge sin egen bolig, og det er her hvor mælgere bliver utroligt smarte. Det står nemlig ikke bare for at vise boligen rundt, de står for ALT – hvilket betyder at du bare skal \’læne dig tilbage\’ og vente på at han/hun har ordnet det. Hvis du ikke har tiden bør du gå til en mægler da et selvsalg uden tiden til det oftest bare er lig med at du ikke får det solgt i tide. 

Hvis du har tiden til det

Så bør du virkelig overveje at selv stå for det. Forudsætningen for at det lykkedes er dog at du har lidt teknisk snilde og en god idé om hvordan du vil få det markedsført så du hurtigt og nemt kan komme af med boligen. En af de smarte ting ved selv at stå for salget af sin bolig, er at man kan få lov til at fortælle alle de gode historier der nu engang kommer med et hus – og det kan for nogen mennesker være med til at skubbe dem over i købsovervejelser. 

Hvis du får solgt huset selv så er der dog en enkelt person du bør opsøge før du overrækker nøglen, og det er advokaten. For at virkelig gøre det til et successfuld selvsalg af boligen, så skal din købsaftale også være skudsikker, hvis ikke den er det er der stor chance for at det kommer til at koste dig dyrt i det lange løb – og så var det ikke så smart at selv stå for salget af boligen i sidste ende.

Hvis du er en smart selvsælger, så allierer du dig med en advokat der kan udforme en god og skudsikker købsaftale for dig og eventuelt rådgive senere hen, hvis der nu skulle gå hen og opstå nogle uforudsete problemer.