Sådan sparer du penge på vandet

Der findes efterhånden et utal af forskellige måder vi mennesker sparer lidt hist og her og samtidigt gør miljøet en tjeneste i det lange løb. Det kunne eksempelvis være at du cyklede på arbejde eller i skole istedet for at tage bus/bil, eller det kunne være at du havde øget mængden af kødfri dage derhjemme fra 2 til 4. 

Det kunne også være at du var ude på at spare lidt penge på dit vandforbrug og det varme vand – og det giver også virkelig god mening, da det faktisk er nemmere end man skulle tro. En af de mest effektive måder at spare lidt til dagen og vejen på, er ved at opbevare dit opvarmede vand i en ekstra akkumuleringstank.

Sådan gør du – en akkumuleringstank

Hvis du kobler en akkumuleringstank på dit varmeanlæg, så kan du spare både tid, vand og strøm i det lange løb – og sådan en løsning tjener hurtigt sig selv hjem – men først.

Hvad er en akkumuleringstank?

For lige at være på den samme side, så er det nok bedst at jeg lige går over hvad en sådan tank er. En akkumuleringstank går også under navnet en buffertank. Det gør den, da man ved at installere den laver en form for buffer til dit varme vand ved at installere den.

Buffertanken arbejder sammen med dit anlægs cirkulationspumpe og sådan en pumpe starter og stopper ret ofte da der tit er en begrænset mændge vand på anlægget – nu kommer det smarte så. Ved at få buffertanken kan du opbevare ekstra vand på anlægget og dermed behøver pumpen ikke at starte og stoppe lige så tit – hvilket i sidste ende betyder at du har et mere effektivt centralvarmeanlæg.

Hvor kan den bruges?

Der findes et hav af forskellige anvendelsesmuligheder til din buffertank og den kan forbindes med endnu flere forskellige typer varmekilder – det kunne være:

Pillefyr, jordvarmeanlæg, solvarme, brændeovnen, varmepumpe, fjernvarmen og så videre. Det er næsten kun fantasien der sætter grænserne. Du kan læse meget mere om buffertanke på sol.dk

Hvorfor bør jeg installere den?

Hvis ikke overstående grunde er nok, så kan du igen overveje tilstanden som vi mennesker efterlader vores jord i. Vi har ikke været alt for gode til at tilgå vækst med en grøn profil tidligere og du kan være sikker på at der i fremtiden til komme store energimæssige opråb. Nyest er det jo den gamle brændeovn der er røget i svinget.