Giv dit jakkesæt den bedste pleje

Hvordan plejer du bedst dit jakkesæt?

Måske er du én af de mange, der er i tvivl om hvordan man bedst plejer og holder sit jakkesæt rent. Du er ikke den eneste og derfor kommer der her en guide til dig, så du ved hvornår det er tid til rens af jakkesæt og hvornår du selv kan klare det.

Du er sikkert afhængig af dit jakkesæt og har brug for at vide, at der altid som minimum hænger et rent sæt i skabet. Tænk hvis du ikke behøver at sende det til rens hver gang, men kan nøjes med at børste det af eller lade det hænge frit, for at det igen ligner en million.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du vil undgå at sende det til rens med det samme, er der her et par gode råd, til hvordan dit jakkesæt kan se nyrenset ud uden at være det.

  • Skift jakkesæt, så du ikke bruger det samme hele tiden. På den måde får dit favorit-jakkesæt en pause engang imellem og holder derfor længere.
  • Brug en damprenser. Du kan fjerne folder ved at bruge en damprenser og bruge den på laveste indstilling. På den måde vil det altid fremstå friskt, uden at du behøver at sende det til rens.
  • Børst dit jakkesæt. Du skal huske at børste eventuelt snavs væk efter brug. Så hænger det klar til dig i skabet.
  • Lad jakkesættet hænge 1-2 dage i skabet. Så vil materialet genoprette sig og folderne vil gå væk. Husk at tømme lommerne, så der ikke kommer buler og ujævnheder.
  • Dæk jakkesættet til ved transport og lad det hænge frit så der er cirkulation.

Hvornår skal det til rens?

Med de mange gode råd, kan du udsætte behovet for rens. Men der kommer selvfølgelig et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at få jakkesættet renset. Når du ikke længere selv kan dampe folderne væk, når snavset ikke kan børstes væk eller når lugten og pletterne er tydelige, så er det tid til at få professionel hjælp til at gøre jakkesættet præsentabelt igen.

Generelt er det dog en fordel at rense det så få gange så muligt, da tøjet bliver slidt, før det kan være nødvendigt. Rensningen kan skade fibrene i tøjet

Hvad er kemisk rens/dry cleaning?

Du skal vælge kemisk rens/dry cleaning til tøj, som du gerne vil bevare og som ikke kan tåle en vaskemaskines hårdere proces. Ved kemisk rens kryber tøjet mindre, og farverne bevares bedre.

Du skal derfor altid vælge dette til dit jakkesæt, som garanteret er din uniform på jobbet hver eneste dag.