Derfor bør du undgå at stå i RKI

Der er flere årsager til at man bør undgå at ende med at stå i RKI. RKI er et index for dårlige betalere og det er her, hvor blandet andet banker og butikker foretager deres kreditvurdering. Står dit navn i RKI, vil du have meget svært ved at kunne låne penge eller få et dankort. Din dagligdag vil derfor blive langt mere besværlig end den behøver at være og du vil f.eks. ikke kunne købe et hus eller en hel ny bil. Nogle online banker tilbyder dog kviklån, men til en betydelig højere rente end normalt og det vil bero på en individuel kreditvurdering og der vil blive stillet langt flere krav til din tilbagebetaling end normalt. 

Få mere end et låne tilbud

Selvom der ikke er de samme muligheder for at låne når man står i RKI, er det stadig en god ide at søge mere end 1 lån. Søg gerne mindst 3. Dermed øger du dine muligheder for at få et billigere lån, også selvom du står i RKI. Du bør kigge på ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne. Især bør du sikre dig, at du kan betale lånet tilbage før tid, hvis du får muligheden, da det vil være et dyrt lån.  

Tjek din økonomi

Inden du tager et kviklån er det en god ide at starte med at gennemgå din økonomi og lægge et budget. Ved at finde ud af hvad du har af indtægter og udgifter, ved du også hvad du kan betale tilbage om måneden på dit kviklån. Du skal ikke lægge et alt for stramt budget, med mindre at du har muligheden for at betale lånet af hurtigt. Det er meget få mennesker, der kan klare ikke at have penge i længere tid og det vil gøre dig meget sårbar over for uventede udgifter.

Hvis du har mulighed for at låne flere penge, så lån så du kan betale dine andre lån ud. Det er som regel langt billigere at have et lån, frem for mange små. Nogle gange vil bankerne gerne hjælpe dig, hvis det kan forbedre din økonomi og du kan komme ud af RKI. Du vil blive slettet fra RKI, når din gæld er betalt eller der er gået 5 år.